1. Strona główna
  2. Gospodarstwo Rolne
  3. Zakiszanie
  4. Zakiszacze

Produkt wycofany z oferty.

Zobacz inne produkty
Preparat do zakiszania, Can Agri

Preparat do zakiszania, Can Agri


Szczegóły

  • Kod producenta: PZ-01-4050
  • Producent: Canagri
  • Rozmiar: Tabela

Informacje o tym produkcie

  • Zakiszacz mikrobiologiczny 100g
  • 5 gatunków bakterii fermentacji mlekowej
  • 600 tys. bakterii/1g zakiszanego surowca
  • Idealnie zakisza: motylkowe, zboża, trawy, kukurydzę, wysłodki.

  • Większa wartość pokarmowa kiszonki i znaczna poprawa jakości przez: 

    • Ukierunkowanie procesów fermentacyjnych w zakiszanej masie
    • Szybkie obniżenie pH kiszonki
    • Hamowanie rozwoju pleśni i drożdży w kiszonce (mniej mikotoksyn)
    • Zwiększenie stabilności kiszonki
    • Poprawę smakowitości


    Preparat zawiera właściwy poziom bakterii do zakiszania w optymalnych i mniej sprzyjających warunkach pogodowych i technologicznych. Pozwala on uzyskać szybkie przejecie do pH poniżej 4, a tym samym uniknięcia niepożądanej fermentacji i strat składników pokarmowych zakiszanych roślin. Preparat w swym składzie zawiera mieszankę bakterii efektywnie poprawiających proces zakiszania, a wzajemne oddziaływanie i współdziałanie poszczególnych szczepów bakteryjnych potęguje ich skuteczność działania.


    ZALECENIA DOTYCZĄCE ZAKISZANEGO SUROWCA:

    • Zawartość suchej masy: zielonki z traw, motylkowych, całe rośliny kukurydzy – 35%; ziarno kukurydzy – 62-65%; kolby kukurydzy CCM – 60%;
    • Grubość warstwy do ubijania – max. 20cm;
    • Bardzo dokładne ubicie – niezbędne do prawidłowego zakiszania!
    • Minimalny okres zakiszania: 6-8 tygodni.


INSTRUKCJA STOSOWANIA / DAWKOWANIE:

  • 100g/10 ton lub 500g/50 ton zakiszanego surowca. Liczba bakterii na 1g zakiszanej zielonki wynosi 600 tys. JTK (jednostek tworzących kolonie).
  • Preparat w proszku do stosowania w roztworze wodnym w ilości: 100g preparatu na 5-10 litrów lub 500g na 25-50 litrów czystej wody. Ilość zastosowanej wody zależy od wydajności aplikatora i sposobu rozprowadzania roztworu z bakteriami.
  • Stosować za pomocą aplikatora zamontowanego na sprzęcie zbierającym lub spryskiwać układane warstwy na pryzmie lub silosie. Skuteczność preparatu zależy m.in. od równomiernego rozprowadzenia roztworu roboczego w zakiszanym surowcu – im bardziej  równomiernie spryskamy zakiszany surowiec tym większy dostęp bakterii do zakiszanej zielonki.
  • Trwałość roztworu roboczego wynosi 24 godziny, w warunkach chłodniczych można przechowywać do 48 godzin.

Opinie o produkcie (0)

Jesteś zadowolony z produktu?

0.0 / 5

Zobacz także