1. Strona główna
  2. Gospodarstwo Rolne
  3. Zakiszanie
  4. Zakiszacze

Produkt wycofany z oferty.

Zobacz inne produkty
Inokulant do zakiszania kukurydzy Lactobacillus buchneri 500g

Inokulant do zakiszania kukurydzy Lactobacillus buchneri 500g


Szczegóły

  • Kod producenta: 01-4062
  • Kod EAN: 5908289675139
  • Producent: Canagri
  • Waga produktu: 500 g
  • Waga netto: 0.05 kg

Informacje o tym produkcie

Profesjonalny stabilizator do kiszonki z kukurydzy

Specjalistyczny preparat bakteryjny przeznaczony do zakiszania pasz objętościowych, szczególnie tych o niskiej stabilności tlenowej, jak kiszonka z kukurydzy. Jego formuła opiera się w 100% na szczepie bakterii heterofermentatywnych, które skutecznie wpływają na proces konserwacji paszy.

Głównym składnikiem jest Lactobacillus buchneri, który odgrywa kluczową rolę w wydłużaniu stabilności tlenowej przygotowanej kiszonki. Dzięki niemu proces zagrzewania się materiału po otwarciu pryzmy lub silosu jest znacznie opóźniony, co minimalizuje ryzyko wtórnej fermentacji i strat wartości odżywczej.

Kluczowe korzyści ze stosowania:

Zastosowanie tego inokulantu wpływa korzystnie na jakość paszy. Zawarte w nim bakterie fermentacji mlekowej mają zdolność do syntezy związków hamujących rozwój niepożądanych pleśni i drożdży. Skutkuje to zwiększeniem stabilności tlenowej, co przekłada się na wyższą wartość pokarmową gotowej kiszonki dla zwierząt.

Sposób użycia i dawkowanie:

Preparat ma formę proszku, który należy rozpuścić w wodzie. Zalecane proporcje to 500 g produktu na 25-50 litrów czystej, niechlorowanej wody. Roztwór należy równomiernie rozprowadzić na zakiszanym materiale. Produkt charakteryzuje się bardzo dobrą rozpuszczalnością.

Skład:

  • Lactobacillus buchneri 3x10¹⁰ j.t.k./1g preparatu
  • Liczba bakterii na 1g zakiszanego surowca: 300 000 CFU

Opinie o produkcie (0)

Jesteś zadowolony z produktu?

0.0 / 5