Logo ABC Rolnika

Koszyk (0)


Brak produktów w koszyku.


Preparat do zakiszania kukurydzy (100% Lactobacillus buchneri), 500 g
Preparat do zakiszania kukurydzy (100% Lactobacillus buchneri), 500 g

Preparat do zakiszania kukurydzy (100% Lactobacillus buchneri), 500 g

Kod producenta: 01-4062Kod EAN: 5908289675139


  • Pakowanie (szt./karton/paleta): 1/20
  • Waga produktu: 500 g
  • Waga netto: 0.05 kg

Informacje o tym produkcie

Specjalistyczny preparat bakteryjny do kiszenia pasz objętościowych o niskiej stabilności tlenowej.

100% LACTOBACILLUS BUCHNERI

Specjalistyczny preparat do zakiszania kukurydzy i innych pasz objętościowych podlegających ryzyku wtórnej fermentacji. Zawiera szczep bakterii typu heterofermatywnego Lactobacillus buchneri, który wydłuża stabilność tlenową kiszonki.

Zastosowanie stabilizatora Microsile opóźnia proces zagrzewania się kiszonki po wybieraniu z pryzmy lub silosu. Szczep bakterii fermentacji mlekowej Lactobacillus buchneri ma zdolność do syntezy 1,2-propandiolu i kwasu propionowego – związków hamujących rozwój grzybów w kiszonce.


EFEKTY STOSOWANIA:

  • Zwiększenie stabilności tlenowej kiszonki.
  • Opóźnienie ryzyka wtórnej fermentacji w kiszonce.
  • Wieksza wartość pokarmowa kiszonki.
  • Hamowanie rozwoju pleśni i drożdży w kiszonce.


DAWKA: Inokulant w proszku do stosowania w postaci roztworu wodnego: 500g na 25-50 litrów czystej wody. Bardzo dobra rozpuszczalność w wodzie.


SKŁAD:

  • Lactobacillus buchneri 3x10(10) j.t.k./1g preparatu
  • Liczba bakterii na 1g zakiszanego surowca wynosi 300000 CFU

206.97/ szt.

Dostępny: 23 szt.

Czas realizacji - 48 godz.

Dostawa od 20.00

Opinie o produkcie (0)

Brak opinii ☹️

Dodaj pierwszą opinię dla Preparat do zakiszania kukurydzy (100% Lactobacillus buchneri), 500 g.

Dodaj pierwszą opinię!

0.0 / 5

0% klientów poleca ten produkt

Ocena na podstawie 0 opinii