Preparat do zakiszania Can Agri 100 g
Zakiszacz mikrobiologiczny o zawartości 5 gatunków bakterii fermentacji mlekowej, gwarantujących optymalne procesy fermentacyjne.
Preparat zawiera 600 tys. bakterii na 1 g zakiszanego surowca, co wpływa korzystnie na jakość i wartość pokarmową kiszonki.
Skutecznie zakisza: motylkowe, zboża, trawy, kukurydzę oraz wysłodki.
Kluczowe efekty stosowania preparatu obejmują:
- Ukierunkowanie fermentacji w zakiszanej masie
- Szybkie obniżenie pH kiszonki, co zapobiega niepożądanym procesom
- Hamowanie rozwoju pleśni i drożdży, redukując obecność mikotoksyn
- Zwiększenie stabilności i trwałości kiszonki
- Poprawę smakowitości zakiszanego surowca
Dzięki odpowiednio dobranym mieszankom bakterii preparat działa efektywnie zarówno w optymalnych, jak i mniej sprzyjających warunkach pogodowych i technologicznych. Szybkie osiągnięcie pH poniżej 4 minimalizuje straty składników pokarmowych.
Ważna cecha produktu: preparat w formie proszku aplikowany w postaci roztworu wodnego (5 g na 0,5 l wody lub 10 g na 1 l wody), z trwałością roztworu do 48 godzin, umożliwiając precyzyjne stosowanie za pomocą aplikatora lub ręcznie na pryzmie czy w silosie.