1. Strona główna
  2. Gospodarstwo Rolne
  3. Zakiszanie
  4. Zakiszacze

Produkt wycofany z oferty.

Zobacz inne produkty
Preparat do zakiszania Can Agri 100 g mikrobiologiczny

Preparat do zakiszania Can Agri 100 g mikrobiologiczny


Szczegóły

  • Kod producenta: 01-4050
  • Kod EAN: 5908266940502
  • Producent: Canagri
  • Waga produktu: 100 g
  • Nazwa produktu grupowanego/konfigurowanego: Preparat do zakiszania zboża/ kukurydzy
  • Waga: 100 g
  • Waga netto: 0.01 kg
  • Waga brutto: 0.01 kg

Informacje o tym produkcie

Preparat do zakiszania Can Agri 100 g

Zakiszacz mikrobiologiczny o zawartości 5 gatunków bakterii fermentacji mlekowej, gwarantujących optymalne procesy fermentacyjne.

Preparat zawiera 600 tys. bakterii na 1 g zakiszanego surowca, co wpływa korzystnie na jakość i wartość pokarmową kiszonki.

Skutecznie zakisza: motylkowe, zboża, trawy, kukurydzę oraz wysłodki.

Kluczowe efekty stosowania preparatu obejmują:

  • Ukierunkowanie fermentacji w zakiszanej masie
  • Szybkie obniżenie pH kiszonki, co zapobiega niepożądanym procesom
  • Hamowanie rozwoju pleśni i drożdży, redukując obecność mikotoksyn
  • Zwiększenie stabilności i trwałości kiszonki
  • Poprawę smakowitości zakiszanego surowca

Dzięki odpowiednio dobranym mieszankom bakterii preparat działa efektywnie zarówno w optymalnych, jak i mniej sprzyjających warunkach pogodowych i technologicznych. Szybkie osiągnięcie pH poniżej 4 minimalizuje straty składników pokarmowych.

Ważna cecha produktu: preparat w formie proszku aplikowany w postaci roztworu wodnego (5 g na 0,5 l wody lub 10 g na 1 l wody), z trwałością roztworu do 48 godzin, umożliwiając precyzyjne stosowanie za pomocą aplikatora lub ręcznie na pryzmie czy w silosie.

Opinie o produkcie (3)

Dodaj opinię!

Oceń Preparat do zakiszania Can Agri 100 g mikrobiologiczny.

4.3 / 5

87% klientów poleca ten produkt

Ocena na podstawie 3 opinii